Кракра доставя нет незаконно

В продължение на години доставчикът на интернет „Кракра“ е действал незаконно, сочи проверка в публичния регистър на Комисията за регулиране на съобщенията.

От него става ясно, че датата, от която доставчикът има право да започне дейност е 15.03.2012, което на практика е преди месец. От години обаче услугата е позната на перничани, което означава, че досега е била незаконна.

Освен частни потребители, от услугата са се възползвали и държавни и общински учреждения.

"Кракра" привлякоха вниманието към тях след като бяха заснети от сайта zaPernik.com скандално, под тяхно крило да се режат кабелите на другите оператори в Перник и то с помощта на държавни чиновници от РДНСК.

„Не стига, че са се появили от преди месец на пазара, както са излъгали държавата, ами започнаха да режат останалите фирми, честно регистрирали се и работели от години“, пише zaPernik.com.

От  Комисията по регулиране на съобщенията потвърждават, че "Кракра" може да доставя интернет след датата на регистриране - тя е 09.03.2012 година.

За разлика от "Кракра" другите интернет доставчици в Перник редовно и надлежно са си регистрирали фирмите в КРС, допълват от сайта. За справка - "Випнет" могат да предлагат достъп до интернет от 14.12.2006г. "Ротоп" от 25.01.2005г., "Зуум" от 09.02.2006г., "Перник Лан" от 29.01.2010г. и други.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини