Месарски магазин отсвирва Агенцията по храните

Заради очакваните печалби, търговците пренебрегват правилата

Месарски магазин в Хасково демонстративно е пренебрегнал предписанията на хасковската Агенция по храните и продължил да работи и по празниците, без да има право на това. Било му е предписано да подобри сградния си фонд и набави ново оборудване. Търговецът обаче се е скатал. Заради неизпълненото предписание, магазинът е актуван, а наказателното постановление ще е между 1000 и 3000 лв, по закона за ветеринарно медицинските дейности.

Пренебрежително отношение към институциите е показал и магазин в Тополовград, който имал наглостта да работи без разрешително, тоест абсолютно нелегално. И на него му е съставен акт, който може да достигне до 4 500 лв.

135 проверки и 10 акта са наложили инспекторите от Агенцията в предпразничните и празнични дни. За разлика от предишни години, няма много хванати да продават месо на открито, абсолютно забранено от закона. „Бяха предупредени и се укриха“ накратко коментираха от проверяващите екипи. Те бяха придружавани с полицейски патрулки при проверките по Великден, но до проблеми/и намесата на униформените/ не се стигна.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини