Таксиджия получи 6 г. затвор и 20 бона глоба за хероин

Фахри Мурад и адвокатът му Георги Зарчев в съда

На 6 години затвор при първоначален строг режим и глоба от 20 000 лева бе осъден днес таксиметровият шофьор от Хасково Фахри Мурад. Присъдата бе в резултат на одобрено от съда споразумение между адвоката му и прокуратурата. Фахри Мурад се призна за виновен за притежание и разпространение на хероин.

Той бе задържан с още петима души при полицейска операция на 3 април миналата година, при която бяха спипани 26 кг. дрога. Акцията се проведе на територията на три области – Хасково, Кърджали и Пловдив. Наркопласьорите били следени и подслушвани, в разработката са били използвани и 11 специални разеузнавателни средства.

Фахри Мурад бе задържан в Първомай в момент, когато предава 18 кг. от наркотика на софиянеца Жоро Цанов. Полицаите намериха в купувача 20 000 евро и пистолет Глок.

Три дни по-късно – на 6 април, прокуратурата поиска от съда налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за четирима от задържаните, сред които бе и Фахри Мурад.

Тогава магистратите оставиха зад решетките единствено него, а останалите двама от Хасково – Рамадан Рамадан и Боян Маринов бяха освободени срещу парична гаранция от по 3000 лева. Столичанинът също излезе от ареста, но срещу 10 бона гаранция.

По време на разследването стана ясно, че тримата хасковлии са отклонили наркотика от по-голяма пратка, предназначена за Западна Европа. И до днес обаче няма яснота кои са големите босове, организирали канала за хероин. Предполага се само, че става дума за явно мощна международна престъпна групировка.

През ноември 2011 година съдът е пуснал Фахри Мурад под домашен арест, тази мярка за неотклонение е в сила и досега.

След неговата присъда предстои и останалите трима също да влязат в съда, освен ако също не поискат споразумение с прокуратурата. За престъплението, в което са обвинени, те са застрашени от затвор между 5 и 15 години.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини