От 444 г. Наглите ще лежат 69. Преглед на националния печат

„Новинар": Търсим помощ от ЕК за доставките на газ

България ще търси финансова и експертна помощ от Европейската комисия за доставка на газ от Азербайджан през Грузия. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на двудневно посещение в Грузия. Министър-председателят ще представи идеята си на президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който ще посети София на 25 април.
„Въпреки хилядите приказки, които съм чувал за диверсификация, няма друга реална възможност освен тази", подчерта премиерът. Според него от отговора на Брюксел ще си проличи дали Европейският съюз иска реална диверсификация или „това са само лозунги". Той не пропусна да изтъкне, че досега не е работено в тази насока.

"Труд": От 444 г. Наглите ще лежат 69

"Общото наказание за Наглите е 444 години".
Това обяви днес в Софийския градски съд съдия Виолета Магдалинчева. Реално обаче четиримата, признати за виновни като участници в бандата, ще лежат зад решетките едва 69 години.
"Прилага се кумулация (групиране - б.а.) на наказанията за всяко от отвличанията. Съдът взима предвид най-тежката от присъдите (например 12 години - б.а.) като го завишава с 1/2 (6 г. - б.а.) - максималното предвидено в закона", обясни съдия Магдалинчева.

„24 Часа": Президентска мечта: натовски център за киберотбрана у нас

Център за киберотбрана на НАТО може да бъде изграден в България.
Това стана ясно от изявление на президента Росен Плевнелиев пред журналисти след откриването на форум за интелигентната отбрана. Във форума участват представители от над 20 държави.
Плевнелиев определи идеята за киберзащитата като своя мечта, лансирана пред генералния секретар на пакта Андерс фог Расмусен на 26 февруари т.г.
Българските хакери са световноизвестни и спокойно може да се преориентират към работа за киберотбраната на НАТО, смята президентът. Според него мотивът за подобна свръхтехнологична инвестиция е фактът, че ХХI век ще е столетието на кибервойните и на киберотбраната. Включването в подобно начинание можело да ни превърне в една от най-високотехнологичните нации в света.

„Дума": Евростат: Безработицата в България стигна 12,4%

Хората без работа през февруари в България са вече 12.4%, сочат данните на европейската статистическа агенция "Евростат". Според данните на агенцията през януари безработицата в страната е била 12,2%, а през февруари 2011 г. - 11,1%.
Припомняме, че по данни на българската Агенция по заетостта безработицата в България през февруари е 11.5% - с 0.4 пункта над равнището през януари.
Безработицата през февруари се е увеличила и в 27-те страни от ЕС - 10,2%, докато през януари е била 10,1%. През втория месец на 2012 година общо 24,550 млн. души в ЕС са били без работа. Най-ниска е безработицата в Австрия (4,2%), а най-висока в Испания (23,6%). Безработицата в еврозоната през февруари достигна рекордните 10.8%.

„Стандарт": Пациенти искат 5 бона таван за осигуровките

Националните пациентски организации поискаха от здравния министър Десислава Атанасова да бъде вдигнат максималният осигурителния доход, върху който се начислява здравната вноска, от 2000 на 5000 лв. Според тях по този начин ще се увеличат средствата за здравеопазване, защото хората, които могат да дадат повече, ще го направят именно за този сектор. Пред "Стандарт" заместник-председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова коментира, че това е въпрос на финансова преценка. "Моделът ни е солидарен, тоест всички плащат определен процент солидарно, а ползват тези, които имат нужда", допълни тя. Против тази идея се обяви и зам.-шефката на социалната комисия Светлана Ангелова. Според нея, ако максималният осигурителен доход се вдигне догодина, той ще важи както за здравните вноски, така и за пенсионните.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини