Кучетата-убийци се разминаха с евтаназията

Природозащитници искат кучетата да бъдат пуснати на свобода

Трябваше да бъде извършено евтаназирането на кучетата-убийци от “Малинова долина”. Има информация, че Административен съд – София е спрял процедурата за неопределено време. Засега тази информация не е потвърдена официално, тъй като от съда отказват повече подробности. Няколко организации за защита на животните са подали жалби, но по електронен път. За да се задейства съдебно производство, трябва да бъдат спазени определени процедурни правила. Жалби по електронен път не се приемат, уточняват от Темида.

Представители на организацията “Заедно срещу насилието над животните” настояват кучетата, които са припознати за убийците от “Малинова долина” и към момента се намират в приюта в Сеславци, да бъдат пуснати на свобода. Във Фейсбук природозащитниците са качили снимки на кучетата от приюта и апелират към потребителите, които са виждали набедените за кучета от столичния квартал, да сигнализират. След инцидента бяха прибрани повече от 10 кучета, за които се смята, че са част от глутницата, нападнала проф. Ботьо Тачков.

От “Екоравновесие” нямат информация евтаназирането да е било прекратено. Те обаче не знаят дали кучетата вече са убити. Служителите ще получат допълнително възнаграждение за времето, през което са дежурили “Малинова долина”, пише “Блиц”.

Междувременно стана ясно, че професор Ботьо Тачков е дошъл в съзнание. 88-годишният мъж има хематоми по очите и е твърде вероятно да остане сляп заради кучетата-убийци.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини