Проектът за воден цикъл на Перник и Радомир е за 106 179 839 лв.

Общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/ е одобрило регионалното прединвестиционно проучване за обособената територия, обслужвана от "ВиК" ООД Перник. Това съобщи пресцентърът на областната администрация.

Общата стойност на предвидения проект за воден цикъл в общините Перник и Радомир възлиза на 106 179 839 лв. Съфинансираното участие от страна на "ВиК" е в размер на 8 806 787 лв.
Максималният срок за изпълнение на проекта е 54 месеца, от които 49 месеца са за физическото изпълнение на дейностите.

Инвестиционното намерение предвижда извършване на реконструкция на водопроводната мрежа в Перник, както и разширение и реконструкция на канализационната мрежа в града.

В Радомир ще бъде реконструирана водопроводна мрежа, ще се разшири и реконструира канализационната. Рехабилитирана ще бъде и пречиствателната станция за отпдни води в Батановци.

Предвидени са инвестиции за обновяване и реконструкция на ВиК системите и съоръженията в останалите общини, които не попадат в обхвата на водния цикъл. Сумите са съответно: община Брезник - 44 301 лв., Земен - 16 435 лв, Ковачевци - 5 400 лв, Трън - 34 541 лв., уточнява пресцентърът.


Източник: novini.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 19.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини