Добри новини: Намериха жив Александър

"Вече можем да се усмихнем, Детето е намерено живо от планински спасители и е добре. До понеделник ще бъде в Пирогов. Призоваваме да не бъдат притеснявани няколко дни". Това каза на брифинг
кметът на Перник Станислав Владимиров.

Александър, който беше намерен днес след повече от седмица издирване, е транспортиран в болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Предстои да му бъдат направени прегледи и изследвания.12-годишният Александър от Перник, който девет дни издирват институции и доброволци, беше намерен жив, съобщи NOVA , цитирайки свои източници. 

Той е открит в труднодостъпна местност над Радомир от планински спасители. На място се очаква медицински екип. 

Момчето е било контактно и първо е поискало вода. То вече е в "Пирогов", където му предстоят множество прегледи и изследвания. 

"Открит е", съобщи пред БТА и бащата Александър Цветанов и допълни, че го чака пред болницата. По думите му момчето е намерено в изоставен завод край радомирското село Червена могила.

Говорителят на Окръжна прокуратура-Перник Албена Стоилова потвърди също, че детето е намерено. 

Малкият Александър изчезна на 11 ноември следобед при разходка с баща си в местната планина Голо бърдо. Оттогава издирването му не е спирало с помощта на полиция, жандармерия, пожарникари, планински спасители и огромен брой доброволци. Използвани бяха термокамери, висикопрохомидими джипове, дронове. В безпрецедентната акция се включиха следови кучета, както и хеликоптер.

Очаквайте още подробности!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини