Електрическият ТИР без водач на Tesla направи първа доставка

Безпилотните електрически камиони Tesla Semi са извършили първата  доставка. Мъск публикува снимка в Instagram, с обяснението, че те са доставили акумулатори за колите на Tesla от Gigafactory - мегазавода в Спаркс, Невада, до конвейера за сглобяване във Фримонт, Калифорния.

Серийното производство на камионите вероятно няма да започне преди 2019 год., пише Business Insider. Мъск показа прототипа в края на 2017 год. и оттогава Tesla е получила поръчки за Semi от Pepsi, Walmart и Anheuser-Busch.

Камионът на Tesla изминава 804 километра с товар 36 тона и максимална за него скорост. Повечето товарни маршрути са около 400 км, по думите на Мъск, затова камионът ще може да изпълнява курса до крайната си дестинация и обратно без презареждане. 
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Последни новини