Tesla пуска бюджетни версии на Model S и Model X в САЩ

Изображение 1 от 2

    Американската компания Tesla пусна по-евтини версии на своите електромобили Model S и Model X на пазара в САЩ. Тази мярка идва на фона на нарасналата конкуренция в сектора на електрическите превозни средства, съобщи американския телевизионен канал CNBC, цитиран от БТА. По-бюджетните версии и на двата автомобила, наречени Standard Range, са пуснати вчера и са с 10 000 долара по-евтини, отколкото стандартните модели, според сайта на Tesla.

    Новият Model X Standard Range е със стартова цена от 88 490 долара спрямо 98 490 долара за стандартния Model X. По-евтината версия има пробег от 410 км до 432 км. За сравнение Model X има пробег от 531 км до 560 км и ускорява по-бързо.

    С начална цена от 78 490 долара, Tesla Model S Standard Range предлага около 515 км шофиране с пълно зареждане със стандартните 19-инчови джанти, което намалява до 480 км при избора на опционалните 21-инчови джанти за 4500 долара. За сравнение, Model S Long Range има изчислен обхват от 652 км със стандартните колела.

    В спецификациите се казва, че нововъведеният Model S Standard Range се задвижва от система за задвижване на четирите колела с два електромотора и може да ускори от 0 до 100 км/ч в час за 3,7 секунди, в сравнение с 3,1 секунди на Model S. И двата модела имат една и съща максимална скорост от 240 км/ч.

    Според осведомени източници, цитиращи съветници на Tesla, новите модели Standard Range разполагат със същите батерии като вариантите Long Range, но техните възможности за обхват са софтуерно заключени. Това означава, че може да е възможна последваща покупка в приложението, която ще отключи пълния капацитет на батерията.

    Tesla продължава да се фокусира върху създаването на пазарен дял и стимулиране на продажбите на автомобили за сметка на печалбите. Компанията Tesla, управлявана от Илон Мъск, обяви оперативни печалби от 9,6% върху приходите си за тримесечието, приключило в края на юни, което е най-ниското равнище за последните пет тримесечия.

    По-евтините автомобили са част от широката стратегия на Tesla, целяща постигане на конкурентно равнище на цените, тъй като автомобилните производители по цял свят пускат електрически превозни средства и конкуренцията бързо нараства.

    Tesla коригира постоянно цените си на ключови пазари. Компанията понижи отново цените за Model Y и Model 3 в Китай преди броени дни. Model S и Model X са най-отдавна в продуктовата гама на Tesla и понижаването на цената може да е опит да се вдъхне нов живот на продажбите. Инвеститорите очакват старта на масовото производство на пикапа Cybertruck през 2024 година.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини