Перник на бунт срещу „Топлофикация“

Перничани на протест срещу „Топлофикация Перник”.

Причината – слабото топлоподаване и честите спирания на парното в града, съобщава Нова телевизия. Недоволните абонати твърдят, че през най-студените зимни дни системно са оставяне без отопление, а радиаторите им са студени.

Протестът се организира в социалната мрежа Фейсбук. В края на февруари авария на централния топлопровод остави без парно част от града. Миналата година подобна авария спря топлоподаването в Перник в най-студените дни, когато температурите паднаха до минус 20 градуса.

Гражданите заявиха, че топлоподаването в града е почнало да се възстановява „лека-полека”, едва след като почнали протестите. Те казаха, че заради „Топлофикация” изразходват електроенергия, за да се отопляват.

„Откакто започна отоплителния сезон няма месец, в който да няма аварии по няколко пъти”, заяви протестираща. Те са недоволни, че плащат за услуга, която не ползват.

Перничани на протест срещу „Топлофикация Перник”. Причината – слабото топлоподаване и честите спирания на парното в града, съобщава Нова телевизия. Недоволните абонати твърдят, че през най-студените зимни дни системно са оставяне без отопление, а радиаторите им са студени. Протестът се организира в социалната мрежа Фейсбук. В края на февруари авария на централния топлопровод остави без парно част от града. Миналата година подобна авария спря топлоподаването в Перник в най-студените дни, когато температурите паднаха до минус 20 градуса. Гражданите заявиха, че топлоподаването в града е почнало да се възстановява „лека-полека”, едва след като почнали протестите. Те казаха, че заради „Топлофикация” изразходват електроенергия, за да се отопляват. „Откакто започна отоплителния сезон няма месец, в който да няма аварии по няколко пъти”, заяви протестираща. Те са недоволни, че плащат за услуга, която не ползват.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/pernik-na-bunt-sreshchu-toplofikatsiya_news584183.html
Източник: http://www.blitz.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини