Премиерът за миньорите: Да стачкуват срещу Ковачки! Вестниците в неделя

„Труд": Премиерът за миньорите: Да стачкуват срещу Ковачки!

Премиерът Бойко Борисов коментира в Русе продължаващата шести ден стачка в мини "Марица-изток". "Едни от най-добре платените хора, работят много добре, създали сме условия да работят много добре, надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. И, разбира се, да направят една стачка срещу Ковачки. Но водени от синдикатите", заяви той.

„ Да видим лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено години наред заради „Брикел" (давам конкретен пример), е приел, че 20 хиляди часа ще работи, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието. Благодарение на личните ми усилия, личните, там работят още 2500 човека. Те отдавна трябваше да са без работа, заради Ковачки. И тези, които сега, лидери, са там при тях, в момента да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки, по същия начин, както искат нашата оставка, да посочат истинския виновник за „Брикел". Тогава аз ще кажа поклон до колене на тези синдикати", допълни Борисов.

„Стандарт": Владиците искат прошка от патриарха

Владиците искат прошка от патриарх Максим за сътрудничеството си на комунистическите тайни служби, стана ясно вчера на тържеството за именния ден на Негово Светейшество. Засега публично се е покаял само Врачанският митрополит Калиник. На службата вчера той бе без корона, а само по черно було - знак за продължаващото му разкаяние. Другият, който поиска прошка от народа още преди отварянето на досиетата, бе архиереят ни в САЩ Йосиф.

Стотици миряни вчера изпълниха столичния храм "Св. Неделя", за да присъстват на тържествената литургия за празника на преподобния св. Максим Изповедник и на последвалия я молебен за именния ден на патриарха. Липсваха Русенският Неофит, също именник на вчерашния ден, Старозагорският Галактион и Плевенският Игнатий, както и двамата задгранични владици Симеон и Йосиф.

„Труд": Мечтата за легиона погуби наш рейнджър

"Той успя да сбъдне мечтата си да иде в Чуждестранния легион, но това му струва живота", плачеха роднини на серж. Свилен Симеонов от разградското село Раковски.

Той бе застрелян в петък сутринта във френската военна база в Тагаб, Афганистан. Докато бойци от френския контингент провеждаха сутрешната си гимнастика, афганистански войник ненадейно откри автоматичен огън по тях. Четирима паднаха покосени, сред тях и Симеонов. Ранените са 15.

Само 2-3 дни му оставаха до завръщането у дома, казаха негови близки.

От френското посолство в София предложили на баща му Мехмед да погребат с почести сина му в Марсилия. Но семейството предпочело той да намери покой на родна земя.

„24 Часа": Отлагат погребението на Мирослава

Погребението на зверски убитата Мирослава Николова от Перник се отлага.

Момичето трябваше да бъде погребано днес, но тялото все още не е освободено от Съдебна медицина в Перник.

"Това може да стане само с прокурорско нареждане. Не сме получили постановление. Още се правят експертизи в столицата", поясниха патолозите.

Най-вероятно погребението ще е в началото на следващата седмица. Кой ден обаче, още не е ясно.

Мирослава бе отвлечена на 7 ноември м.г. От полицията и прокуратурата сочат като извършители Марио Любенов-Заека и Стойчо Стоев-Чочо. Двамата са я отвлекли след тренировка по таекуондо за откуп от 250 000 евро, а после я удушили. Продължава работата по версията, че са имали още един съучастник.

„Стандарт": Ловец откри Стани мъртъв

11-годишният Станислав от село Лагошевци бе открит мъртъв в събота към 10.55 часа. Тялото на момчето било открито на 1,5-2 км от селото, но в неговото землище, съобщи комисар Марчо Марков, директор на областната полиция във Видин. Според жители на селото безжизненото тяло на момчето било открито от ловджии, които тръгнали на излет в района. Из местността Диловец, както е известен зловещият дол, бродят много чакали, има и вълци, обясни възрастен мъж. В селото се надяваха момчето да е живо и здраво и да е избягало при мъж от с. Рабиша, който преди време поискал да го осинови. Към отвличане пък насочи полицаите майката на момчето - Христина, която си спомни, че в деня на изчезването била видяла червена кола с непознат шофьор и жена на задната седалка да напуска бързо селото.

„24 Часа": Украинки превзеха София с голи гърди

Голите украински момичета от организацията ФЕМЕН, добили световна известност с дръзките си акции си по цяла Европа, дойдоха и в София!

С голи гърди те протестираха пред българското правосъдие за случаите на домашно насилие над жени и деца и трафик на хора. „Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие - се казва в тяхно изявление до българските медии. - Но едва в края на 2011-та година е произнесена първата и единствена присъда за домашно насилие".

Въпреки тяхната агресивност - момичетата бяха "въоръжени" с боксови ръкавици, с които нанасяха удари по мъжете, полицията не арестува нито едно от тях.

Украинките успяха да се измъкнат и от блокадата на многобройните фотожурналисти. В предаването "Карбовски: Директно " те поздравиха и благодариха на българската полиция, която не ги арестува.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини