Скандални кадри от вторият ден от протеста против премълчаването на истините около убийството на Мирослава!

За втори ден при близо -10 градуса студ стотици млади хора се събраха около сградата на пернишката полиция за да протестират против безхаберието, с което се допуска млади хора да отидат без време в небитието и техните убийци и мъчители да останат безнаказани!

"К*р за Бойко", "Умри, Борисов", "Бойко Борисов - пед*рас, пед*рас" и още цяла пъстра палитра нецензурни скандирания и псувни, насочени срещу властимащите, целяха да изразят мнението на събралите се за работата на институциите в държавата. Съвсем неподправено!

За втори ден нито един политик, депутат или кмет не се мерна за да изрази с присъствието си своята съпричастност към мъката на роднините и гражданите! Безхаберието и циничната незаинтересованост са на път да маркират нови мерни единици за пернишката политическа душевна нищета!

Не можем да не направим алюзията с едно скорошно събитие - фалшивият конкурс за личност на годината, организиран от вестник "Съперник", където строени по височина се бяха събрали кметове, областен управител и общински съветници! За фалшиви награди, уиски и кьорсофра - да! За да споделят мъката на хората - не!

Чудя се - какво ли щеше да се случи с кмета Джулиани на 11.09.2001 г., ако си беше позволил да се крие като мишка по дупките, вместо да излезе и да говори на нюйоркчани? Да изрази съпричастие със сполетялото ги нещастие. Просто да поседи! Сравнението не е пресилено, защото едно такова събитие като отвличането и убийството на Мирослава за мащабите на Перник е сравнимо с терористичния акт от 11.09.2001 г. в Ню Йорк!

Но за разлика от Ню Йорк - в Перник властимащите, депутатите и политиците могат да си позволят да стоят настрана - все едно са избирани от някой друг народ в някоя друга държава!

 

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини