Какъв ще бъде светът през 2112 година?

Вдъхновени от вижданията на американския инженер Джон Елфрет Уоткинс за света след един век, читателите на сайта на британската Би Би Си направиха двадесет прогнози за живота на планетата ни след едно столетие.

Ще набавяме голяма част от храната си от океаните, но със сигурност няма да консумираме единствено риба, гласи първото предположение на читателите.

Освен това те предвиждат, че в бъдеще ще развием способността да комуникираме чрез трансмисии вследствие на уголемяването на мозъците ни. Благодарение на изследванията ни в областта на ДНК и създаването на разумни роботи ще изобретим изключително умни човеци, които ще бъдат безсмъртни.

Човечеството ще може да управлява времето на планетата, а Антарктика ще бъде "отворена за бизнес". Обществото освен това се надява, че в идните десетилетия ще имаме единна световна валута.

Но смелите прогнози не спират до тук. Един от читателите вещае, че скоро ще свържем главите си с компютри, за да ускорим мозъчната си активност, предава БГНЕС. А друг - че до едно столетие по света ще се говорят само три езика - английски, испански и мандарин.

80% от планетата ще одобрява еднополовите бракове, а Калифорния ще поведе вълната от разцепления на САЩ. Ще имаме и космически асансьори. Жените ще забременяват от изкуствени машини за осеменяване, а по света ще никнат всякакви музеи на природата, тъй като ще унищожим дивата природа и околната среда.

Част от аудиторията обаче не е съгласна. Според нея през новото столетие пустините ще се превърнат в джунгли, а браковете ще се трансформират в срочни договори. Суверенните държави ще изчезнат, а на тяхно място ще се създаде световно правителство. Великобритания пък ще премине през тежка революция.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини