Паяк краде коли

Паяк отнесе автомобил пред смаяните погледите на няколко души в София.

За броени часове полицаите разкриха "изобретателните" крадци. Схемата се пречупва в понеделник до блок 20 в столичния квартал "Свобода”. От това място първите двама участници в схемата се опитват да вдигнат с паяк стар автомобил, но, смаяни хора разпознават колата на свой съсед и се обаждат в полицията.
"Не са добри актьори, тъй като единият е наш познайник и с установяването му на място, така да се каже, "лъснаха" и извършителите на този вид, в случая със специфичен почерк, престъпления”, обясни Светлозар Маринов от Второ РПУ.
Методи Величков и Методи Стефанов се представят като собственик на стар автомобил и шофьор на паяк, извикан за предаване на колата за скрап. Представят и снимани на ксерокс фалшиви документи за собственост. Единият обаче се изплашва и признава как други двама участници в схемата се обаждат с поръчка и за всеки курс плащат по 80 лева. Така, двамата адаши оставят всеки задигнат автомобил в един пункт за скрап.
По време на огледа в пункта, сред колите, полицията намира още пет, които са обявени за издирване.
"В пункта намерихме и други, приблизително 120 автомобила, точната бройка е по-малко, които са съответно без номера и проверката по редовността на тези автомобили ще отнеме време”, каза още Маринов.
Така, с тези доказателства, са задържани и поръчителите - семейството Явор и Катерина Борисови. В момента се установява с кого те са разделяли печалбата от всеки курс с откраднат автомобил.

Вижте видео за новината!

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини