Мисията невъзможна 4: Режим фантом

Противно на правилото, че продълженията на филмовите саги далеч не могат да се доближат до оригинала е последният от поредицата „Мисията невъзможна 4: Режим фантом”.

Филмът е по кината от 16 декември, а в него ще видим отново Том Круз, показващ завидни каскадьорски умения дори на завидните 50 години.

И този път героят му агент Итън Хънт трябва да се справя с непостижими мисии, прониквайки в Кремъл или увисвайки на най-голямата сграда в света - "Бурж Халифа" в Дубай, докато зад гърба му приближава пясъчна буря.

Крайната цел е да спаси света от атомна бомба и да озапти нестихващата студена война между САЩ и Русия.

Продукцията е явно зрелище, в което напрегнатите моменти, с които трябва да се справят Круз и неговия екип са минимум два. Допълнителното напрежение се дължи и на неловката ситуация, в която попада Хънт и приближените му. Обвинени за терористичната атака над Кремъл, агентите са отстранени и трябва да завършат успешно мисията "Режим Фантом" без подкрепление и без помощта на ресурсите от IMF.

Така постоянни технически гафове съпътстват Круз и компания и спомагат за попадането на персонажите в прилично комични ситуации. Естествено не е нужно да задълбочим вниманието си около моментите, в които авторите на филма пренебрегват природните закони.

В четвъртата част на продукцията ще видим Джеръми Ренър, Саймън Пег, Пола Патън, Майкъл Найгвист, Владимир Машков, Джош Холоуей, Анил Капур, Леа Сидо и Том Уилкинсън.

Зад поредицата „Мисията невъзможна“ стоят все големи имена в режисурата Брайън де Палма, Джон Ву, Джей Ейбрамс. В последната талантът в екшън жанра си пробва Брад Бърд, който до този момент се изявява в анимации на Пиксар - "Феноменалните" и "Рататуи".

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини