Стотици тирове заклещени на границата, земеделците ще щурмуват София

Земеделците взеха на мушка правителството

Стотици тирове са заклещени от двете страни на българо-турската граница от протестиращите зърнопроизводители. Те блокираха с трактори пътя за граничен пункт „Капитан Андреево“ в 11 часа и ще го държат затворен до 3 следобед. Освен от Хасково и Стара загора, днес пристигнаха и земеделци от Пловдив. Машините им останали блокирани в село Труд, но те се натоварили на два автобуса и пристигнали в знак на солидарност към колегите си.

Близо 100 пловдивчани разпънаха протестни плакати и дадоха тон за новото искане на зърнопроизводителите: оставките на министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов. Земеделският министър бе отдавнашна цел, но искането за уволнение на Дянков е съвсем прясно.

Ако никой не им обърне внимание, протестиращите ще щурмуват София. Обсъжда се идеята утре или вдругиден, селскостопанска техника от цялата страна да потегли към София където да протестира пред парламента и министерския съвет.

4 дни след началото на земеделските протести, стачкуващите все още са единни в исканията си за връщане на договорените субсидии. Никакви компромиси не се допускат, защото те са с цената на фалит на българското зърнопроизводство, категорични са фермерите.

Г.Христов

Машините им затвориха пътя към границата
Към протеста се присъединиха и земеделци от Пловдив

10 асоциации в селското стопанство подкрепиха зърнопроизводителите
Исканията са за оставка на Дянков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини