16-годишен пребит жестоко от друго момче в София

Ученик на 16 години от столичното 35-то училище е бил пребит от свой връстник. Инцидентът станал вчера, когато на 16-годишния Андрей на бой налетял 15-годишният Валентин. По-малкият ученик е от строителния техникум и вече е задържан. Пострадалият е настанен в болница "Пирогов" с тежки контузни рани и опасност за живота.

След операция е изваден единият бъбрек на момчето, съобщи за БТА доц. Огнян Бранков, завеждащ детското отделение в болницата. От побоя е травмиран и далакът на момчето.

Пред служителите на Четвърто РПУ битото момче успяло да каже, че било нападнато от двама или трима непознати.

Инцидентът има предистория

На 11 ноември педагогическият съветник на столичното училище сигнализирал в Четвърто районно управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от строителния техникум.

Полицията разследвала обстоятелствата около инцидент, възникнал четири дни по-рано, когато в центъра на столицата четирима единайсетокласници от 35-то СОУ се спречкали с двама 15-годишни, които учат в професионалната строителна гимназия.

По-малките обаче били физически по-силни и нанесли побой на по-големите. Всички те били разпитани, единият от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда.

На двамата непълнолетни били съставени протоколи за предупреждение, последвали уведомления на родителите и на ръководството на уилището. Независимо от това се оказало, че задържаният е един от тези двама нападатели.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини