Международен форум „За чисто училище” в Перник

Кръгла маса „За чисто училище” ще се проведе от 23 до 25 ноември 2011г., в ПГТС  „Арх. Йордан Миланов” – Перник под патронажа на областния управител инж. Иво Петров. 

60 ученика от различни български училища и техни връстници от Р Сърбия, Р Турция и Р Македония ще дискутират чистотата на училищата на международния форум.

Организатори на събитието са Самуил Шейнин – председател на „Съюза  на работодателите в системата на народната просвета в България” и директор на професионалната гимназия по строителство „Арх. Йордан Миланов“, Министерството на образованието, младежта и науката и фирмата „Екоресурс”. 

Участниците в кръглата маса ще бъдат приветствани лично от зам. министъра на образованието и науката – г-жа Милена Дамянова и от зам. министъра на околната среда и водите – г-жа Евдокия Манева.

След официалното откриване в 13.00 часа, участниците ще представят своето училище с кратка видеовизитка. Марио Радев, ученик от 12 клас на ПГТС  „Арх. Йордан Миланов” – Перник, ще презентира училищната идея за разделното събиране на отпадъците.

В рамките на форума, ще бъде споделен опита на „Екоресурс България” АД, която оползотворява отпадъци от опаковки. За всички участници, от фирмата са подготвили и различни състезателни игри.

За тинейджърите е предвидена разходка из Перник, посещение на   подземния Минен музей, дискотека и разглеждане на забележителностите в гр. София.    

На 25.11.2011г., последния ден на инициативата, участниците ще обобщят резултатите от дискусиите и ще приемат решение на кръглата маса. В 10.30 часа областният управител ще връчи на всяко училище знамето на кампанията.  

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини