ДПС с двама замкметове в Хасково? Прочуваме се в Брюксел. Преглед на регионалния печат

"ДПС с двама замкметове в Хасково?" заглавие от първа страница на "Новинар юг". На втора страница темата е развита с предположението, че движението ще иска поне две замкметски места както в мандата 2003-2007-ма година. Предстоящите пазарлъци са намекнати от областният лидер Мехмед Атаман след тържествената сесия на Обс в петък. ДПС даде нишан, че пазарлъците никак няма да са лесни, след като двама от съветниците им гласуваха с въздържал се на избора на Иван Иванов за шеф на местния парламент. "Новинар" разглежда възможностите за управляващо мнозинство без ДПС. Възможностите са утопични. За да има 21 гласа управляващото мнозинство трябва да включва "Коалиция за Хасково"/13/ ДСБ/3/, СДС /2/ и БСП/3/. Соц-ът може и да гласува със СДС, което би било куриоз преди 4-5 години ама да гласува с кмета при условие, че цялата предизборна кампания го атакуваха ще е куриозен кавак за сегашното хасковско съвремие.

Но както е казал лорд Палмерстон, "Няма вечни приятели има вечни интереси". Или това или ДПС.

"4 глоби за Байрям пред блока" чело. Законът предвижда солена санкция за колене на животни извън кланиците. Не че това стреснало обитателите на хасковският блок №8 в Орфей. Освен ако блокът не е регистриран като кланица, пред него по време на Байряма бяха заклани две овце и съответно разфасовани, както виждаме от снимката.

Вероятно обяснението за снисходителността е в традициите на етноса. С тези традиции се прощава на едно друго малцинство да прави деца на 13 годишни деца. Снисходителността е основна черта на българина.

"Юрист и екскмет оглавиха Обс в Хасково и Димитровград". В Хасково шефът на местния парламент се казва Иван Иванов от "Коалиция за Хасково". Интересна е рокадата в Димитровград. Там досегашният кмет Стефан Димитров става шеф на парламента, а бившият шеф на парламента Иво Димов му е кмет. След като бе шеф на Обс Димов стана депутат. Успех и на г-н Стефан Димитров.

"Свалените плакати на ГЕРБ за благотворителност". 280 кила хартия събрали младежкият ГЕРБ в Димитровград от сваляне на предизборните плакати на партията. Парите от тяхната продажба на вторични суровини ще отидат за благотворителност.

"Втори специалист в хасковското спешно". Повече от година там имаше само един-началникът д-р Кючуков. От декември ще има и анестезиолог.

"Пращат войводовският вот в Брюксел". Делото за касиране на изборите във Войводово вероятно няма да има положителен резултат. Затова ще се стига и до Брюксел, твърди адвокат Ташев. Темата е налична и в двата регионални ежедневника. Претенциите за клиентите на г-н Ташев са за касиране на изборите след като спечелилият Илями Бефа извади пред камерите бюлетина от джоба си, три дни след вота. По същото време, още 50 бюлетини бяха намерени в шкаф, където са "забравени" в изборният ден. Г-н Бефа печели вота само с два гласа. Колко от намерените 50 бюлетини са валидни не е ясно, след като съдът отказал да брои ръчно бюлетините. Никакво значение явно няма и че Бефа си носи бюлетините в джоба, явно за да са му подръка. По закон, всяка бюлетина валидна или не, трябва да бъде в ОИК в изборния ден.


"Поискаха отвод по делото за изборите във Войводово" допълва и "Хасковска Марица". Искането на Тодор Ташев е към съдията от административния съд Пенка Костова. Обаче и това искане е оставено без уважение.

Така най-вероятно ще се прочуем отново в Брюксел. Там почти всеки който е хванал България я е осъдил. След като това не става в българските съдилища. Дори и в ситуации в които човек се пита какво повече трябва на съда за да вземе решение. В случая, скрити по джобове и чекмеджета бюлетини, сигнали за нередности, подозрителна победа с "фотофиниш" от два гласа и прочие.

"Хасковска Марица":"Правят естетически колекции в МБАЛ Хасково"-чело. Специалистът по УНГ от "Св. Ана" д-р Асен Меджидие ще оперира в Хасково и освен с бронхоскопии ще се занимава и с естетически корекции на носа. Нашите "Уши нос гърло" били на приемливо равнище, трябвало само още 15-20 хиляди в апаратура и равнището щяло да стане много добро. Схемата в отделението е същото като в "Очно" където външен специалист вече направи показни операции в опит да предаде теоретически и практически опит на местните лекари при боравене с нова апаратура.

"Мюфтийството дава курбан за местни мюсюлмани". Хасковското мюфтийство е осигурило мръвка за 300 бедни хасковски мюсюлмани по случай Байряма. Още толкова щели да получат безплатно месо и по селата.

"Запушена канализация спира асфалтирането в Малък Извор". Селото е стамболовско с 370 жители. За канализацията са дадени 1 млн лева. Само че тръбите се скъсали да се запушват и вечно се копаело. Заради това договореното асфалтиране не можело да се състои. Местните се оплакват от изпълнителя ВиК Бунар, те пък се оправдават, че са изпълнител и след като обекта е минал през технически надзор и е приет значи са си свършили работата.

"Уволниха дисциплинарно възстановена от съда в Земеделието". Бившата шефка на "Аграрно развитие в областна дирекция земеделие" Стефка Ковачева бе възстановена от съда заради неправомерно уволнение и бе уволнена дисциплинарно два дни по-късно. Причината са неподписани протоколи за извършавне на дейности и делба на имот от 2009-та година. Ковачева отново ще завежда дело. Мотивът е, че срокът за търсене на отговорност от държавният служител е 2 години, а те току що са били изтекли към момента на уволнението.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини