До сряда ще е ясно кой ще чисти АМ Люлин

До сряда ще бъде сключен договор с фирма, която ще почиства АМ „Люлин“ през зимата, стана ясно на заседанието на Щаба за координация на спасителните и неотложно-възстановителни работи.

До вчера са се приемали офертите на фирмите, а днес те вече ще бъдат отворени. До края на деня вече ще е ясно коя фирма ще е изпълнител за почистването на магистралата.

Изборът на изпълнител се забави малко, но се надявам, че няма да има проблеми, коментира Румен Сечански, директор Областно пътно управление.  По думите му до сряда вече ще има и сключен договор, стига всичко с документите, които представи фирмата, да е наред.

Според него проблем при аутобана е, че почти половината от дължината на магистралата е планински район и съоръжения, което особено през  зимата може да създаде проблеми.

Заседанието на щаба продължи около два часа, а темата беше тема: "Готовност на областта за работа при усложнена зимна обстановка".  Доклади представиха общините относно готовността им за зимата, както и РЗИ, БЧК, РИО, ВиК, и ЧЕЗ.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини