Верижна катастрофа на ”Тракия”

Верижна катастрофа между два леки автомобила и ТИР е станала на магистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на МВР. Движението по автомагистралата в посока към столицата беше временно затруднено. Час по-късно в района на Пазарджик стана друга катастрофа. Катастрофата е станала към 7.40 часа, на около 23 км преди столицата. При произшествието са нанесени материални щети на два автомобила, един човек е пострадал и е откаран към болница.

До отстраняването на последиците от катастрофата и разчистването на платното, за около час движението към София за леките коли бе отклонено през Ихтиман – Вакарел, Нови хан. Тежкотоварните автомобили изчакваха в резервното платно на магистралата до възстановяването на движението в участъка на катастрофата.

"Лек автомобил, който се е движел в посока София, е бил ударен отзад от ТИР. Ударът не е бил силен, но при него колата се е завъртяла и е застанала на място в крайната лява лента. Шофьорът е останал в автомобила. ТИР-ът е продължил да се движи. Впоследствие спрелият автомобил е ударен от друг, който се е движел в същата лента. Шофьорът на първия автомобил е бил ранен при втория удар. Пострадалият е настанен за лечение в болница „Св. Ана” в София. Няма други пострадали", разказа пред "Фокус" говорителят на ОД на МВР - София.

Час по-късно лек автомобил се преобърна на магистрала „Тракия” в района на Пазарджик, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Произшествието е станало в платното в посока Пловдив. Жената, която е управлявала лекия автомобил, е транспортирана в пазарджишката болница, по първоначална информация не е сериозно пострадала.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини