Ромите на Перник дадоха пример за демократично предизборно поведение и уважение на закона

Ромите от ПП „ДРОМ” дадоха пример на всички партии и коалиции със семплите си, но изработени според всички изисквания на Изборния кодекс агитационни материали.

Изискваният от кодекса надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“ в агитационните материали на „ДРОМ“ заема цели 30% от лицевата площ на материала. Така те буквално удариха в земята къде-къде по-претенциозните си опоненти от БСП и ГЕРБ, демонстрирайки по-висок морал от тях.

ПП „ДРОМ” ще вземе самостоятелно участие в изборите на 23.10.2011г.

„За нас е много важно ние, ромите, да се отърсим от налагания ни образ на хора, готови на всичко за някой и друг лев. Мисля, че това ще бъдат първите избори в Перник, в които ромски вот масово няма да се продава”, заяви Иван Асенов, който е активист на партията.

„Колкото и чудно да е за някои хора, ситуацията и възгледите на ромското население в града ни се променят към по-добро. Колко по-добро – само бъдещето ще покаже. Аз лично искрено им пожелавам успех! И нека да вкарат поне двама общински съветници!“, пожела им кандидатът за кмет Вихрен Матев.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини