Къде могат да се поставят агитационни материали в Перник

На три пътни възела в Перник - „Марина бара“, „Църква“ и в кв. „Христо Ботев“ се разрешава поставянето на агитационни материали на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в предстоящите избори за президент и вицепрезидент, и за народни представители на 14 ноември, съобщиха от Общината.

Плакати, обръщения и други могат да бъдат поставяни и на жп моста при бившия ТЕЦ-Перник и няколко подпорни стени. Кметът Станислав Владимиров забрани лепенето на агитационни материали на сгради общинска собственост, независимо от съгласието на наематели или концесионери, на електрически стълбове, на спирките и в превозните средства на обществения транспорт.

Изтича срокът за подаване на заявления от българите, които искат да гласуват в чужбина

На сгради, витрини и огради, собственост на фирми и частна собственост, агитационни материали се поставят само с изричното съгласие на собственика. Не се разрешава унищожаването на агитационни материали до приключване на изборния ден.

Те обаче трябва да се премахнат в седемдневен срок след изборния ден, а при втори тур за изборите за президент и вицепрезидент - седмица по-късно. При неизпълнение ще бъдат наложени санкции от 1 000 до 5 000 лв.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини