Агитационни материали на БСП подвеждат избирателите

Вместо да коригира агитационните си материали, БСП направи нови, които некоректно спрямо останалите кандидати заблуждават избирателите.

На гърба на новите материали на БСП и коалиция има имената на кандидат-кметовете на Перник, но пред техните имена стоят различни от одобрените вече от ЦИК номера на бюлетини.

Така например независимият кандидат за кмет, Вихрен Матев там е посочен с бюлетина №4 (Вместо №10), Ирена Соколова – с №1, Методи Стоилов – с №2, Румен Ваташки – с №3 и Димитър Огнянов – с №5.

Подобни „грешки“ са допуснати и с кандидатите за кметове Валентин Павлов, Николай Драгомиров, Стефан Павлов и Костадин Костадинов, чиито номера на бюлетини са умишлено сгрешени на 26, 27, 28 и 29.

Единственият кандидат-кмет, чийто номер на бюлетина съответства на реалността, е тoзи на Росица Янакиева.

Агитационните материали са раздавани по време на предизборна среща в с. Витановци, въпреки влязлото в сила решение на ОИК, което указва същите да бъдат преработени в съответствие с Изборния кодекс.

Въпреки решението на ЦИК, някои от материалите продължават да не съдържат на лицевата страна изисквания от закона надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“ в изисквания от закона размер.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини