Бойко Борисов направи първа копка на АМ Струма, пернишкият театър готов на 16 октомври

Старт на изграждането на ЛОТ 1 на автомагистрала "Струма" даде в събота премиерът Бойко Борисов.

Отсечката Долна диканя – Дупница е дълга 17 километра и трябва да е готова през 2013 година. Строителството на участъка  ще се извърши от Консорциум "Струма 1“, а стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС

„Използвайки "Струма"  хората от Дупница и Благоевград ще идват да пият кафе в центъра на София за 30 – 40 минути“, заяви Борисов. След 2 -3 години пътят  от София до Солун ще е само за 2 часа.

По време на церемонията възрастна жена от селото изрази недоволството си от ниските цени, които се изплащат за отчуждителните процедури при строежа на магистралата. Борисов й отговори, че отчуждителните процедури се правят от независими оценители и цените са такива, каквито те определят. „Тези пари, които се плащат за отчуждителните процедури ,са парите на всички български данъкоплатци, така че ние треперим за всеки лев. Ако имате несъгласие, се подава колективен иск и съдът може да определи дали това е цената или трябва да дадем повече“, допълни премиерът.

Отсечката от  между Драгичево и Долна Диканя, която е първата от аутобана, бе открита през 2007 г. Тъй като не покрива изискванията обаче, движението по нея е с ограничение 90 км/ч.До края на следващото лято 19-километровият участък ще бъде категоризиран като магистрала и по него ще се разреши скорост от 130 км/ч, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

За финал премиерът покани медиите на 16 октомври на премиера в обновения театър в Перник.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини