Миньор и Литекс завършиха наравно

При резултат 2:2 завърши срещата между Миньор и Литекс в мач от осмия кръг на „А“ група, който се игра на стадиона на мира в Перник.

Литекс поведе с ранен гол на Георги Миланов още в 16-тата минута. Пет минути след това, след центриране, Бибишков показа много добра игра с глава и насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата. Винисиус обаче успя да я избие.

Минута преди края на първото полувеме Ивайло Стоянов изравни за Миньор. Така, при 1:1, двата отбора се оттеглиха на почивка.

След почивката Христо Янев принуди Чворович да прави акробатично спасяване с техничен изстрел от  близко разстояние. В ответната атака обаче вратарят на Литекс  с куриозна и необмислена намеса помогна за гол на домакините. Виничиус излезе да изчисти една топка, след което се опита с крака да довърши започнатото, но не можа да уцели добре. Така "чуковете" поведоха с отличен гол на Том.

По-силната игра на Миньор продължи. Бибишков за малко щеше да отбележи гол в 68-ата минута. От минимална дистанция той изпревари Николов за топката и прати кълбото встрани от очертанията на вратата.

75-тата минута се оказа решаваща за формирането на крайния резултат. Тиаго Мирасема стреля от малък ъгъл и топката влетя право в стража на Миньор, който не успя да парира по най-добрия начин и кълбото отскочи от ръцете му и право в мрежата за 2:2.

След срещата старши треньорът на Литекс Любо Пенев бе много недоволен от показаното от неговия тим.Стойчо Стоев пък съжаляваше, че Миньор не успя да задържи победата.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини