Поля загърби ГЕРБ, избра Яне. Преглед на националния печат

„Новинар": Настоящ гербер изнудвал Росен Плевнелиев в миналото

Един от тримата общински съветници, поискали подкуп от Росен Плевнелиев, за който случай той не е сезирал прокуратурата, в момента е от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Другите двама са от състава на т.нар. десни партии, съобщи днес червеният кандидат за кмет на столицата Георги Кадиев. Той обаче отказа да съобщи имената им. В петък вътрешният министър и шеф на предизбориня щаб на ГЕРБ Цветанов обяви, че през 2007 г. трима общински съветници от миналия общински съвет в София са поискали подкуп от половин милион евро от Плевнелиев по сделката за Бизнес парка в София. Цветанов обясни, че така се запознали с Плевнелиев и уточни, че вече бившият регионален министър не е сезирал компетентните органи за случая.

„Стандарт": Поля загърби ГЕРБ, избра Яне

Поля Станчева загърби ГЕРБ и погледна към Яне Янев. Бившият генерален директор на Българското национално радио, която в момента е общински съветник от ГЕРБ, ще е кандидатът за вицепрезидент на РЗС. Така хората на Яне Янев вече имат тандем за президентските избори в лицето на юриста Атанас Семов и ексшефката на БНР.
Запознати припомниха, че на местните избори през 2007 година Станчева бе кандидат за кмет на столичния район "Лозенец" от ГЕРБ, но загуби на балотаж от десния Прошко Прошков. Любопитното е, че РЗС сега ще подкрепи именно Прошков за кмет на София от Синята коалиция и няма да издига свой кандидат.
"В днешната ситуация особено важно е и в конституцията да бъдат гарантирани свободите на медиите, защото днес свободата на словото е в опасност", заяви Станчева в първата си реч след обявяване на кандидатурата й. Решението си да отиде при Яне Янев пък ексшефката на БНР обясни така: "Ако ГЕРБ получи цялата власт в страната, ще бъдат преодолени и последните защитни механизми на демокрацията - разделението на властите".

„Дума": "България Еър" възстанови полетите си

"България еър" ще превози всички чуждестранни туристи, които заради неуредени финансови взаимоотношения между туроператора им "Алма тур" и авиокомпанията останаха блокирани в страната ни. Това съобщи вчера за Дарик изпълнителният директор на авиопревозвача Янко Георгиев.
В късния следобед в неделя ще има три полета до прибалтийските републики, а в понеделник по разписание ще бъдат изпълнени още три полета до Москва и Санкт Петербург, заяви той. Няма нищо ново по отношение на преговорите с "Алма тур", но дори и в момента се подготвя среща с техни представители, допълни Георгиев и обясни, че компанията е взела това решение, за да не се накърнява повече имиджът й на национален превозвач и на българския туризъм като цяло.


„24 Часа": Гарантирана първа работа на висшист иска Калфин

Държавата да гарантира първото работно място на завършващите висшисти и в продължение на 1 година да осигурява на младежите минимална работна заплата. Идеята лансира кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин във Велико Търново вчера.
Той бил разтревожен от нарастващия брой на безработни висшисти у нас.
"Има необходимост от програма, която да гарантира поне 1 година заетост. Това означава за този период държавата да отпуска минимална заплата, а работодателят да добавя, за да задържи добрите си работници", обясни Калфин. По думите му това нямало нищо общо с разпределенията в миналото.
Калфин сметнал, че на един завършващ щели да са нужни максимум 5000 лв. годишно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини