5 странни начина за (не)употреба на кетчупа

Обикновено кетчупът съдържа доматен концентрат, царевичен сироп или друг подсладител, оцет, сол, подправки и растителни екстракти, включитено целина, и чесън на прах. Някои марки добавят към тези съставки и бахар, карамфил, канела, лук и други зеленчуци.

Напоследък често упрекват кетчупа, че не е никак диетичен, заради високото съдържание на захар и сол. Сега обаче няма да уточняваме колко точно от най-популярния американски сос може да си сложим на пържените картофки например.

Ето няколко абсолютно нестандартни, доста полезни и дори, може да се каже, екологични начини за алтернативна употреба на кетчупа.

1. Излъсква медните съдове. Също и елементи от архитектурата или въобще медни чаркалъци. Просто е – намазвате и търкате докато тъмните петна изчезнат.

2. Накарайте тези авточасти да блестят. Някои хора твърдят, че са постигнали чудни резултати срещу потъмняването, но за обикновено замърсяване изобщо върши не работа. ( The Cymbal Book by Hugo Pinksterboer)

3. Да си върнем цвета на косата. Тука става дума за един зелен отенък, който придобиват боедисаните коси от твърде хлорирана вода, в басейна например. Та в такъв именно случай нормалния цвят се връща след намазване с кетчуп. Не се смейте. По-добре намажете с кетчуп тази зелена коса.

4. Да пуснем малко фалшива кръв. Кой не го знае – с кетчуп се получава доста реалистична кървяща рана. Допълнете картинката с подходящо изражение на лицето и не прекалявайте със стенанията. Не забравяйте, че все някой ще трябва да изпере петната, а това не е добре нито за вас, нито за планетата.

5. Изкуство от опаковки. Тази скулптура е точно от такъв материал. Тя има и допълнителни качества. Тъй като пакетчетата кетчуп не са отваряни, при обстрелване мечката (авторът твърди, че това е именно мечка) получава кървящи рани. На това място ви оставям в пълно недоумение дали това безсмислица, нещо тъпо, нещо изключително тъпо или абсолютна тъпотия.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини