Земетресение с магнитуд 7 разтърси руската република Хакасия

Силно земетресение с магнитуд 7 разтърси днес руската република Хакасия в Южен Сибир.

Няма данни за разрушения и жертви, съобщи местният клон на Министерството на извънредните ситуации, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА. Зоната на бедствието обхвана и част от Красноярския край; трусовете бяха усетени и в южната част от Кузбас - Кузнецкия каменовъглен басейн, посочва агенцията.

Местни жители разказали, че в някои жилища били изпочупени съдовете и мебели падали на пода. Земният трус "изобщо не се отрази върху състоянието и работата" на Саяно-Шушенската ВЕЦ, най-голямата в Русия.

Това съобщи за агенцията говорител на енергийната компания "РусГидро", чийто филиал е централата. Очевидци също заявили, че ВЕЦ не е пострадала.

През лятото на 2009 г. в Саяно-Шушенската ВЕЦ стана най-голямата авария в историята на руската хидроенергетика и 75 души загинаха, припомня агенцията.

Експерти от Министерството на извънредните ситуации проучват състоянието на сградите в района на земетресението, добавя ИТАР-ТАСС. Местното население засега няма оплаквания, съобщи за агенцията регионалният клон на ведомството.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини