"Фелацио" вместо "инфлация"

Евродепутатката и бивша френска министърка на правосъдието Рашида Дати коментира, без да губи чувството си за хумор, неволна грешка в изявление по телевизията, в което вместо "енфласион" (инфлация) каза "феласион" (фелацио). "Просто говорих малко по-бързо, но какво пък, всички се посмяха", заяви през смях Дати в интервю за радио Ер Те Ел.

Рашида Дати допусна лапсуса в предаване на телевизия "Канал плюс", в което критикуваше чуждестранни инвестиционни фондове: "Като гледам как някои искат печалби от 20-25 процента при фелацио почти нула..."

Коментирайки на страницата си във Фейсбук езиковата грешка, която предизвика голям фурор, Дати обяснява вече по-сериозно, че "в подобен формат телевизионни предавания може да се случи човек да говори по-бързо". Тя изразява съжаление, че лапсусът й е бил "единственото политическо послание, на което се обръща внимание, най-вече по една толкова сериозна тема".

44-годишната бивша министърка, произхождаща от северноафриканско семейство, беше един от символите на етническото многообразие в управлението на президента Никола Саркози, с който дълго време беше много близка. Изпаднала в немилост, тя напусна поста си през юни 2009 г., след като беше избрана в Европейския парламент.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини