10-месечно китайче тежи 20 кг

Лекари в Централен Китай били удивени от 10-месечно бебе, което тежало 20 кг, близо колкото нормално шестгодишно дете. Въпреки това бебето е здраво, съобщава агенция Синхуа.

Детето, чието име не се съобщава, било доведено по-рано този месец с висока температура в детската болница в главния град на провинция Хънан Чанша, информира агенцията.

Лекарите били удивени от огромните размери на бебето, които според родителите му се дължали на факта, че то прекарвало дните си в сучене и спане. На снимката, публикувана в сайта rednet.cn, пълничкият малчуган седи в детско креватче, играе си с играчка и се усмихва щастливо на камерата. Сайтът го нарича "бебето Мишлен" на семейния талисман на френската компания за автомобилни гуми.

Лекари съобщават пред агенция Синхуа, че не са открили медицинска причина за огромния му размер, пише БГНЕС. Но те смятат, че детето олицетворява задълбочаващия се проблем със затлъстяването в страната и предупредиха родителите да предпазват децата си от прекомерно напълняване, тъй като това води до сърдечни проблеми.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини