Samsung Champ: сензорен бюджетен модел

Макар развиващите се страни да не са сред основните приоритети на Samsung, от време на време корейската фирма се сеща, че не бива да отстъпва с лека ръка тази пазарна ниша на други големи производители като Nokia. Плод на това е и новият модел Samsung Champ, който компанията подготвя - и макар да представлява изцяло сензорен моноблок, все пак той ще бъде достъпен на свръхниска цена. Цената на компромиса е наличието на доста малък по размер 2.4-инчов QVGA резистивен дисплей.

В останалите си спецификации Champ е в границите на приемливото, без да блести с нищо изключително - налице са още 1.3-мегапикселна камера, 3.5 мм букса за слушалки, Bluetooth 2.1, разширителен слот в формат microSD и потребителски интерфейс TouchWiz Lite, разполагащ с многобройни екрани за бърз достъп до различни групи приложения. Налице е и лесен достъп до Samsung App Market, чрез който потребителите ще могат да се снабдяват с J2ME-базиран софтуер, което донякъде компенсира факта, че устройството няма да е смартфон.

От Samsung са се постарали да не ограничават пазарите, на които ще се предлага Champ, като назовават като основни региони, където той ще е достъпен, "развиващите се страни в Европа, Азия, Латинска Америка, Африка и Средния Изток". Доколкото акцентът е върху младежките потребители, моделът ще е достъпен в няколко разцветки, сред които със сигурност ще бъдат черно, кафяво, розово и бяло. Цената остава неуточнена, но със сигурност няма да е особено висока.

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини