Българин без пари се беси в Гърция. Неделните вестници

„24 часа": Българин без пари се беси в Гърция

Български шофьор се обеси в тира си в Гърция, след като стоял изоставен без пари и храна една седмица, съобщиха за "24 часа" от полицията в гр. Ливадя.

Тялото на В. М. било открито от негови колеги да виси на бесилка от ремъци за връзване на товари в камиона, уточниха полицаите.

Гръцки катаджии спрели камиона, защото гумите му били износени. Тирът бил отбит на паркинг на 80 км от столицата Атина.

Шофьорът, който нямал пари у себе си, се свързал с фирмата работодател. Уверили го, че ще пристигнат колеги, за да му доставят нови гуми. Дошли обаче едва в петък.

Полицията не изключвала и версия за убийство.

 

„Труд": Нелегален закон излезе в "Държавен вестник"

Скандална поправка в закона за контрол на наркотичните вещества излиза в "Държавен вестник", без депутатите да са я гласували и без президентът Георги Първанов да е издал задължителния по конституция указ. Това се разбра вчера след разпространено в медиите писмо на главния секретар на държавния глава Красимир Стоянов до председателката на парламента Цецка Цачева. Стоянов посочва, че на 19 март в "Държавен вестник" са излезли промени в закона, благословени от президента. На 23 март се появява "поправка", която променя смисъла на текста, и за нея няма президентски указ.

Текстът на пуснатите от президента промени в закона за наркотичните вещества гласи: "Непряка реклама е всяка форма на търговско послание, съобщение, препоръка или действие, която използва име и/изображение, представляващо или наподобяващо наркотично вещество за реклама върху стоки и рекламни продукти." На 23 март поправката в ДВ вече е: "Непряка реклама е всяка форма на търговско послание, съобщение, препоръка или действие, коятоизползва наименование на посочено в закона наркотично вещество." "Нелегалната поправка" е на последната страница в официалния раздел на "Държавен вестник", където се обнародват законите.

 

„Труд": Борисов: Дефицитът гони 5 млрд. лв.

"Дефицитът отива на 4-5 млрд. лв.! Да затворим държавата ли или какво? Или смятате, че за тези 6-7 месеца аз съм я объркал? Че тя е била добре и сега парите й се изпариха?"

Това емоционално заяви вчера премиерът Бойко Борисов пред делегатите на 49-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз (БЛС). Белите престилки се събраха да обсъждат здравната реформа. Те признаха, че за първи път министър-председател уважава събора им (от 1991 г., когато съюзът беше възстановен).

Борисов каза, че правителството "полага огромни усилия за излизане от кризата и това е единственият шанс да устискаме, за да не отидем на гръцкия вариант". Премиерът добави: "Но за Гърция се намесиха всички, защото е в еврозоната, защото им зависи и тяхната пара. Но при нас не е така."

„Стандарт": Фитнес в парламента

Депутатите тръгват на фитнес след великденските празници. Народните избраници излизат в 12-дневна ваканция на Разпети петък, а когато се върнат, ще ги чака чисто нов фитнес център. Стаята с уреди е факт благодарение на "Атака", научи "Стандарт". Хората на Волен Сидеров преди време поискали от председателя на парламента Цецка Цачева да имат шанс и за спорт, не само за чужди езици. Тя отсякла, че няма да позволи с пари от бюджета да се извайват депутатски тела. След отказа атакистите случайно открили в Партийния дом зала с остарели фитнес уреди. По инициатива на председателя на образователната комисия Огнян Стоичков намерили спонсори, които обновили с чисто нови уреди залата. "На 15 април ще открием фитнес центъра. Всичко сме направили сами, без да харчим държавни пари", разкри Стоичков.

 

„Стандарт": Пълнят хазната с 230 млн. лева

230 милиона лева ще докарат в бюджета до края на годината мерките, одобрени от тристранния съвет по врече на вчерашното му заседание. Договорените новости са били представени и пред премиера Бойко Борисов, който се присъедини към втората част на преговорите.

Синдикатите и бизнесът единодушно са приели предложените вчера от шефа на НАП Красимир Стефанов нови налози. Това означава, че от май всички, спечелили от тотото, лотарията, казината и други игри на късмета вече ще плащат десятък върху спечеленото. По разчети на данъчните до края на 2010 г. данък "Късмет" ще докара 80 милиона лева в бюджета. Очакваният годишен приход от новия налог пък е 150 милиона лева, заяви Стефанов.

120 милиона лева отгоре чака властта и от допълнителното облагане на застрахователите. От тристранния съвет си стиснаха ръцете със 7% данък да се облагат премиите по общото застраховане, а с 2% - премиите по застраховките "Живот".  По време на вчерашното заседание е договорено и да бъде коригиран и коефициентът на авансовия корпоративен данък. Така бизнесмените ще плащат авансово по 1,1, вместо досегашния коефициент - 1. Планираните от това приходи до края на тази година са 50 милиона лева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини