Наркодилър се призна за виновен,сключи споразумение с Окръжна прокуратура-Кърджали

Окръжен съд - Кърджали одобри споразумение, сключено между Окръжна прокуратура - Кърджали и подсъдим, предаден на съд за държане и разпространение на наркотични вещества

Окръжен съд – Кърджали одобри споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кърджали, подсъдимия К.П.М., на 33 години, от гр. Кърджали и адвоката на подсъдимия.

По силата на одобреното от съда споразумение подсъдимият К.П.М. бе признат за виновен в това, че в периода от 30.05.2023 г. до 13.11.2023 г., при условията на продължавано престъпление, в гр. Кърджали, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, разпространил и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - коноп /марихуана, канабис/, както следва: на 30.05.2023 г. в гр. Кърджали разпространил, като продал на друго лице  високорисково наркотично вещество - коноп /марихуана, канабис/, с нетно тегло 0,87 грама, и на 13.11.2023 г. в гр. Кърджали държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - коноп /марихуана, канабис/, с нетно тегло 2,93 грама.

За извършеното престъпление подсъдимият бе осъден на наказание „лишаване от свобода”  за срок осем месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието.

С одобреното споразумение съдът постанови подсъдимият да изтърпи при първоначален “общ” режим и отложеното с изпитателен срок наказание „лишаване от свобода” за срок от шест месеца по друго дело на  Районен съд – Кърджали.

Определението на съда, с което е одобрено споразумението е окончателно, не подлежи на обжалване и влиза в сила в деня на одобряването му от съда.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини