ДПС: Ахмед Емин е имал задача да ликвидира Доган

Ахмед Емин е имал задачата да ликвидира физически лидера на ДПС Ахмед Доган, но не са му издържали нервите.

Това заяви заместник-председателят на партията Камен Костадинов по bTV.
По думите на Костадинов ДПС разполагат с косвени доказателства за тази теория - "необичайното поведение на Емин, лъжата къде отива, опитът да се държат всички настрани точно в този момент".

Костадинов заяви още, че Ахмед Емин, който се самоуби според резултатите от официалното разследване, е бил таен агент на Държавна сигурност и е имал задачата да донася информация за Доган. Доказателства за това се появили след смъртта на шефа на кабинета на Доган.
"Ако имахме съмнения по-рано, щяхме да го отстраним", каза Костадинов.

"Има много въпросителни, които към онзи момент правят впечатление, като проблема с прословутото тефтерче на Емин, което е намерено още при самия оглед. Но 3 дни на обществото не беше съобщено за съществуването му", припомни Костадинов.
Според него информацията за това тефтерче просто е била скрита от тогавашния главен секретар Павлин Димитров, който обявил за него след 3 дни.
"Изкуствено се създаде една истерия в обществото тогава", спомни си още Костадинов, цитиран от БГНЕС.

Заместник-председателят на ДПС каза още, че Емин се е срещал с Алексей Петров и това е било установено от разговори с хора, които са били близки до починалия съветник на Доган, но в партията нямат доказателства. "Самоубийството стана седмица, след като Ахмед Доган е поставил остро въпроса какво се случва в ДАНС - защо е отстранен зам. директорът Иван Драшков и какво прави Алексей Петров там", каза Костадинов.
По думите му Доган е трябвало да бъде отстранен, за да не попречи на определени планове на ДАНС.
"Искаме да разберем кой и кога е вербувал Емин, кой му е поставил задача да ликвидира Доган", каза още той.

"Ахмед Емин е бил поставен в една специфична преса, от една страна някъде пред него е бил неговият лидер и лоялността към партията, а някъде зад гърба му е била стената на бившата Държавна сигурност. Точно в тази преса той взема това тежко решение, защото този пред него го е обвинил в предателство, а тези отзад са искали да стане предател", коментира пък Атанас Атанасов от ДСБ по bTV, цитиран от "Фокус".
Той допълни, че „липсата на документи в днешните служби не е пречка бивши офицери от ДС да са имали срещи с Ахмед Емин и да са му отправяли специфични искания. На въпрос дали има информация за срещи между Ахмед Емин и Алексей Петров Атанасов отговори: „Не искам да давам отговори, имам съмнения, нямам информация”.

Не мога да потвърдя хипотезата, че смъртта на Емин има връзка с "Октопод" (тоест с Алексей Петров - бел.ред.), но не мога и да отхвърля тази хипотеза. Това заяви по БНР прокурор Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор, цитирана от БГНЕС. Вчера тя обяви, че прокуратурата подробно ще се запознае със заключенията в справката на ДАНС за смъртта на Емин и ако дава нова насока, то постановлението за прекратяване на делото на Софийската районна прокуратура ще бъде отменено.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини