Ахмед Емин агент на Октопода. Преглед на националния печат

„Стандарт": Емин агент на Октопода

Смъртта на Ахмед Емин в сараите на Доган е била старателно прикрита от ДАНС. Дясната ръка на лидера на ДПС е бил агент на родното ФБР. Той имал секретна мисия да шпионира Доган и дори да го убие, като инсценира самоубийството му. Това обяви сайтът BNews, позовавайки се на източници от спецслужбите и кабинета.
Мократа поръчка за Сокола била негласно поставена от Алексей Петров, съветник на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Емин сложил край на живота си, защото подозирал, че може да е разкрит от Доган и нервите му не издържали.
Емин е бил агент първо на НСС, после на ДАНС, потвърдиха за "Стандарт" източници от МВР. От ДПС отказаха да коментират скандалната версия.
Разследването е водено безобразно, коментира Бойко Борисов.

„Новинар": Съдът скочи срещу изказвания на Борисов и Цветанов

Софийският градски съд излезе с официално становище по повод на изявленията на премиера Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов за делата срещу Марио Николов и Людмил Стойков за източване на 7,5 млн. евро от САПАРД и изпирането им.
Магистратите обясняват, че двете дела са в съдебна фаза и по тях се събират доказателства. "В този смисъл будят недоумение изявленията на министър-председателя, че по делото "прекрасно се знае кой не си е свършил работата" и къде е "политическият чадър" и внушения от такова политическо естество са напълно неприемливи за осигуряването на справедлив и честен процес", заявяват от градския съд.

"Стандарт": Емилия: Елате ми на гости, вижте ми обувките

Емилия Масларова се оплака, че медиите непрекъснато се занимават с "обувките, чантите и облеклото ми и колко пари струват".
Дамата призна, че не може да плати гаранцията си. Преди ден червената депутатка бе обвинена в присвояване на 11 млн. лв. Бившият социален министър коментира, че наложената й гаранция от 50 000 лв. е непосилна за бюджета й. "Аз не съм наркотрафикант или някакъв убиец. Това за някои хора може да са малко пари, но за мен - не. Вие знаете моя стандарт, знаете какво съм декларирала и аз, и близките ми", коментира червената депутатка. Както "Стандарт" писа, в последната имотна декларация фамилията на Масларова обявява, че притежава около 40 000 лева. Масларова обясни, че гаранцията се обжалва, но "съдът оттук нататък решава какво ще прави с мен".
Масларова сама покани журналисти в дома си, за да видят стандарта й на живот и да се прекратят спекулациите за богатството й. "Напълно спокойна съм. Вярвам, че в съда всичко ще се докаже", каза още депутатката. Тя попита защо никой не направи преглед на това какво е свършено в социалната политика през четирите години на предишния кабинет. По думите й най-удобно е да се атакува социалният министър. "И сградата в Стара Загора ли е най-колосалната корупция в Република България, извършена през прехода? Идете, снимайте я, вижте я. Тя е на място. Аз не съм я изнесла на филийки вкъщи. И тези 50 000 лв., ако някой си мисли, че аз съм надипляла пари вкъщи, просто жестоко се лъже", заключи депутатката.

„Дума": Управителят на НОИ подаде оставка

Сотир Ушев, който оглави осигурителния институт в началото на миналото лято, е подал оставката си, стана ясно вчера. Мотивът е лични и здравословни причини. За момента не се обсъждали други фаворити за поста.
От декември 2003 г. до избирането му от парламента за шеф на НОИ Ушев бе изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. На този пост бе назначен от НДСВ. Преди това заемаше заместническия пост в АЗ, а по-рано беше зам. изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. И двете агенции са към МТСП.
С назначението на Ушев за управител на НОИ през пролетта не се съгласиха депутатите от ДПС, които държаха на поста да остане Йордан Христосков. След като беше избран, оставката му беше искана нееднократно от КТ "Подкрепа". Синята коалиция през октомври м.г. поиска оставката му заради съмнения за злоупотреби. Бе съобщено, че в Агенцията по заетостта били правени два ремонта на тоалетните през 2008 и 2009 г. - първият за 33 хил. лв., а вторият - за 105 хил. Отделно през 2008 г. били преустроени две зали с площ близо 100 кв. м за над 400 000 лв.

„Новинар": Кюфтета и салами били с ГМО

Десетки храни с генномодифицирани организми се предлагат на пазара ни, алармираха от Синята коалиция. Според изследване на Националната лаборатория за контрол на ГМО за периода 2004-2009 г. ГМО се съдържа в някои марки соеви продукти, салами, снаксове и корнфлейкс, както и кюфтета, където съдържанието е над 2%. По думите на депутата Ваньо Шарков този доклад не бил качен на сайта на здравното ведомство, каквото задължение има по закона за храните.
Депутатите ще предложат поправки в закона за храните, с които да бъде забранено използването на генни мутанти в детските храни, както и продажбата на продукти с ГМО близо до училища и детски градини.


„Новинар": Ваксинират безплатно 40 000 души срещу свински грип

Безплатно ще бъдат ваксинирани 40 000 души срещу грипния вирус A (H1N1), известен като "свински грип". Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Имунизацията ще започне от началото на март. В момента са доставени 80 000 дози от ваксината в регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве. Хората, които ще получат имунизацията, обаче са 40 000 души, тъй като ваксината се състои от две дози, обясни главният държавен здравен инспектор д-р Тенчо Тенев. Стойността на двете дози за един човек е 44 лв. и от здравното министерство предупреждават, че никой не може да иска заплащане за тях, тъй като са безплатни.
Ако човек се ваксинира този сезон, ще бъде защитен от щама и следващата зима. Сега е подходящ период да се прави имунизация, допълни Тенев. Министерството ще предостави ваксините на личните лекари. Морално задължение на всеки един лекар, след като се грижи за пациентите си и знае тяхното състояние, да препоръча такава имунизация, смятат от здравното министерство.

„Труд": От 1 април МВР ще издава биометрични документи

"От края на март МВР ще приема заявления за новите паспорти с биометрични данни, а от началото на април ще започнат да се получават издадените документи." Това съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, след като кабинетът одобри новите цени на документите за самоличност.
Обикновена поръчка за лична карта ще струва 18 лева, за шофьорска книжка - 25 лв., а за паспорт - 40 лв.
Още от края на март МВР щяло да е готово да издава документи експресно - в рамките на ден, за да могат българите, които трябва спешно да пътуват в чужбина, да заминат с новите паспорти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини