Кметът Иво Димов с поздрави към социалните работници в община Димитровград

Изображение 1 от 4

    "Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани. За да помагаш се иска сърце, а вие всеки ден показвате своята съпричастност, която надхвърля чисто професионалните ангажименти. В годините заедно с вас превърнахме община Димитровград в място, където нашите съграждани в неравностойно положение да се чувстват обгрижени. Не е важен броят на предлаганите в общината социални услуги, а тяхната всеобхватност и това, че  от малките деца и техните семейства, до възрастните хора е обхваната всяка уязвима група. Малко от нашите съграждани обаче знаят, че вие сте гръбнака на тези социални услуги със своите знания, умения и всеотдайност. Бъдете здрави! Бъдете силни! Защото вашите ръце крепят хората, които имат нужда от помощ. Имате огромното ми уважение и подкрепа.", се обърна в приветствието си кметът на община Димитровград Иво Димов към служителите на социалните услуги в общината.

    Празнична програма по повод Световния ден на социалната работа бе организирана днес в читалнята на ГБ "Пеньо Пенев", където служители и потребители на всички социални услуги в общината отбелязаха събитието. Поздрав към потребителите и служителите на социалните услуги отправиха децата от Детска вокална група „Усмивка“ към Детски и младежки център, с ръководител г-жа Ванина Костова, Вокално инструменталната група и Школата по китара към Детски и младежки център и малчуганите от Детска градина № 1. Специална програма от забавни песни поднесоха и музикантите от Забавно-духовия оркестър - Димитровград, а по традиция празника завърши с любимата на всички песен "Ало, ало Слънчице!".

    Община Димитровград развива успешно богата палитра от социални услуги, които обхващат всички нуждаещи се групи от общността. 17 социални услуги функционират на територията на общината в помощ на уязвимите групи и спомагат за повишаване качеството на живот на хората в неравностойно положение:  Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за деца с увреждания  с програма Ранна интервенция на уврежданията, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Дъга“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, Център за временно настаняване, Кризисен център за жертви на домашно насилие, Асистентска подкрепа, „Грижа в дома”, „Приемна грижа”, Проект „Топъл обяд”, Домашен социален патронаж, Социално предприятие и Клубове за хората в неравностойно положение и от третата възраст.

    В препълнената зала "Снежана Янева" гости на събитието бяха още секретаря на община Димитровград Венета Колева, директори на културни институти и граждани, допълват още от местната администрация.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини