Техномузиката на Берлин включена в списъка на ЮНЕСКО

Техномузиката, характерна за берлинските клубове, стана обект на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, съобщава „Дойче Веле“.

„Берлинската електронна музика предава мултикултурното разнообразие, уважение и космополитизъм“, заяви правителствената представителка по медиите и културата Клаудия Рот.

Включването на жанра в списъка на световната културна организация бе подкрепено от Конференцията на министрите на културата на всички федеративни окръзи в Германия.

Искането техносцената да бъде призната за културно наследство идва от обединението на нощните клубове в Берлин. Членът на организацията Луц Лихзенринг нарече събитието „исторически момент за местните техно продуценти, музиканти, промоутъри и собственици на сцени“. Независимо, че публиката им е много и имат подкрепа от държавата, много от занимаващите се с техномузика в Берлин все още страдат от последствията от карантината по време на ковида.

Освен техномузиката, ЮНЕСКО включи в списъка си традиционните песнопения в град Финстервалде, зимния парад в Бавария и алпинизма в Саксония.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини