Генералният директор на ЮНЕСКО поздрави България по повод 65-ата годишнина от присъединяването ни

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле поздрави България по повод 65-ата годишнина от присъединяването ни към организацията, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

"От 65 години България е напълно отдадена на дейността на ЮНЕСКО. Заедно ЮНЕСКО и България работят, за да пресътворят убеждението на големия автор Цветан Тодоров: "Истинският морал, истинската справедливост, истинската ценност изискват преди всичко универсалност и следователно равенство на правата", казва Одри Азуле в поздравлението си към България по повод 65-ата годишнина от присъединяването на страната ни към организацията, която отбелязваме на 17 май 2021 г.

В специално видеообръщение, посветено на годишнината, Одри Азуле заявява, че юбилеят е честване на 65-годишен съвместен труд, приятелство и сътрудничество.

Генералният директор на ЮНЕСКО отбелязва приноса на България за световното наследство и култура и споделя впечатленията си от посещението си в България преди 2 години, когато участва в честванията за 24 май.

"Чух химна, посветен на 24 май, който скоро ще отекне във всички училища в страната. Той ни говори за значимостта на познанията и културата за българската нация - една концепция, изключително близка до тази, която ЮНЕСКО е призвана да носи като идеал в рамките на Обединените нации", посочва още Одри Азуле.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини