Хасковски земеделци с 4-часова блокада, запалиха бали слама

    Трети пореден ден продължават протестите на земеделците от Хасковско и цялата страна. Днес от 10 до 14 часа земеделска техника отново блокира пътя между Хасково и Димитровград до Бирената фабрика.

    Във вторник блокадата беше с продължителност 2 часа, в сряда беше 3 часа, а в петък се очаква да продължи до 15 часа. В събота и неделя няма да има протести. Земеделските производители настояват за удовлетворяване на исканията им, сред които да се защити българското стопанство от нелоялния внос. Ако до понеделник не се стигне до споразумение с управляващите, те се заканиха за по-мащабни протести.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      12
      1234
      55 -14
      13:10, 8 фев 2024
      Тия палячовци няма ли кой да ги разкара от там???!!!
      Като не им оттърва да не се занимават със земеделие!!!!!
      Вносното било евтино,да го забранели,ами как няма да е по-евтино като хората знаят защо им дават субсидии!!!!Тия селски тарикати си начисляват всички разходи но "забравят" да приспаднат субсидиите и продават на безбожни високи цени после що хората купуват вносно да се забрани е да ама НЕ !!!!!Не може вносния картоф да е 80 стотинки българския два лева и хората да го купуват!!!!
      Ще си спечелите само омразата на обществото с тия представления които изнасяте!!!!
      • 13
        13
        41 -5
        13:32, 8 фев 2024
        Според мен няма как обикновения човек да подкрепи хора, които цял ден пускат клипчета в ТикТок с Майбаси с еднакви номера и след това да иска пари от същият обикновен човек, защото не му върви бизнеса. Парите от държавата са от българския данакоплатец, който ползва 600лв. годишно данъчно облекчение, само когато има малко дете. Може би проблема ви е с прекупвачите, който купуват дадена стока за 50ст. и стига до нас за 8лв. Нямам нищо лошо към земеделските производители, но като не може да си контролира бизнеса - фалира и толкоз.
    • 2
      Хх
      ХХХ
      27 -2
      13:31, 8 фев 2024
      Зърнарите твърдят, че загубите им не са във финансовите отчети - съответно в данъчните декларации, заради зърно на склад, което при продажба ще формира загуба. Обяснение за идиоти - има преоценка на активите, да я направят и всичко ще стане ясно. Но ако и след това са печалба?!
    • 3
      Ха
      хасан
      35 -6
      13:37, 8 фев 2024
      И аз искам по 20 бона на година помощ от държавата! Тия цървули работещи да не са повече хора от мен?
    • 4
      Ст
      Стойчо
      22 -4
      13:47, 8 фев 2024
      "...и запалиха бали със слама" - ся що копират западняците, можеха нещо родно да измислят - например да заколят прасе, да го опърлят, разфасоват и да раздадат пръжки и мръвки с геяна ракийка и винце! Да почетат родните традиции и обичаи, да видят всички, че и ний сме дали нещо на света!
    • 5
      Ро
      Ропов
      22 -4
      16:15, 8 фев 2024
      Добре де, признавам си не познавам проблемите и дертовете на земеделците ама не разбирам като искат да протестират ми нека, ама създайте неудобство и проблеми на хората,от който зависи решаването им.
      Защо пречите на мен примерно аз да си върша моята работа, аз идвам ли в разгара на сезона ви да спра пред нивята ви и да кажа Ами протестирам си оправяйте се.....на мен кой ми дава субсидия ? , кой ме подпомага? Задълженията като работник в частния бизнес е да плащам данъци и да подавам декларация пред НАП, като не ми излиза сметката значи съм лош стопанин, ама не идвам да ви рева и преча на вас.....
      • То
        Точно така
        8 -3
        19:09, 8 фев 2024
        Като започне жътвата,който иска увеличение на пенсия,на детски,на квото се сетите,да се съберем в масивите пред комбайните да не могат да жънат. То и защо да жънат,като са на загуба. Да протестират срещу прекупвачите. А най-добре да си направят търговски кооперации и да продават продукцията направо на производителите. Със субсидиите да не си купуват Майбаси,а да правят складове. Щом се събраха да затварят пътища и да тормозят хората,ще се съберат и в кооперации. Ама и полицаите защо не ги разгонват или поне да им наплющят актове.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини