Конкурс за рисунка, апликация или макет на тема „Освобождението на България“ се провежда в Брезник

Традиционния си конкурс за рисунка, апликация или макет на тема „Освобождението на България“ организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Брезник, съобщиха от общинската администрация. Инициативата е съвместна с Общинския исторически музей (ОИМ) в града.

Конкурсът ще продължи до 23 февруари. Чрез произведенията си участниците могат да пресъздадат портрети на национални герои и личности, паметни места или моменти от националноосвободителната борба на българския народ. Творбите могат да бъдат под формата на рисунка, апликация или макет. Участниците в надпреварата ще бъдат оценявани в две възрастови групи - от 7 години до 10 години и от 11 години до 18 години.

Произведенията, изработени за конкурса, трябва да бъдат донесени или изпратени в общинската администрация на Брезник. Всички рисунки, апликации и макети ще бъдат подредени в обща изложба, която ще бъде открита на 1 март в ОИМ. Тогава ще бъдат обявени и наградени призьорите.

В миналогодишното издание на конкурса бяха експонирани шейсет творби на 43 деца от училищата в Брезник и с. Ноевци. Изложбата бе показана и в сградата на Народно читалище „Просвещение 1870“ в Брезник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини