Регионалната здравна инспекция в Перник отчита спад на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в региона

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Перник отчита спад на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в региона. Според данните през последната седмица заболеваемостта, която преди обявяване на епидемията надхвърляше 240 на 10 000 души, е занижена на 164,4 и се доближава до средната за страната.

Грипната епидемия в Пернишко продължава до 9 февруари включително, а учениците от областта се обучават в електронна среда. Спад се наблюдава и при регистрираните случаи на COVID-19. Заболелите са шестима или с два пъти по-малко в сравнение с предходния седемдневен период. Броят на хоспитализираните е трима души, починали няма.

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и училища се провежда стриктен ежедневен филтър.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини