Община Перник обяви обществена поръчка за фирма, която да третира строителни и едрогабаритни отпадъци

Търсенето на фирма за третиране на строителни и едрогабаритни отпадъци, е обявила община Перник. Това става известно от публикувана обществена поръчка с прогнозна стойност близо 100 хил. лв. Крайният срок за подаване на офертите е 12 февруари.

В документацията е посочено, че изпълнителят следва да осъществи дейностите по услугата на собствена или наета инсталация, на която чрез предварителното третиране да отделя отпадъци за последващо оползотворяване. Предварителното третиране цели максимално отделяне на рециклируемите и оползотворими компоненти от отпадъците като стъкло, пластмаси, метали, дървесина, хартия, картон, инертни фракции и др.

В техническите изисквания на обществената поръчка е посочено, че площадката и инсталацията за предварително третиране трябва да се намират на територията на община Перник и да отговарят на законовите изисквания. Изпълнителят следва да разполага и с необходимите технически и човешки ресурси за обезпечаване на технологичните процеси.  

Организацията на дейността и разходите за транспортиране на отпадъците до инсталацията се изпълняват от община Перник и са за нейна сметка, се казва още в документа.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини