Центърът за подкрепа за личностно развитие в Перник организира традиционен благотворителен конкурс за 1 март

Конкурс за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ обяви Центърът за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР-ОДК) в Перник, съобщиха организаторите.

В надпреварата могат да се включат ученици на възраст от 6 до 18 години, като всеки участник може да представи до три експоната мартеници или сувенири. Техниката за изработване на творбите е свободна.
Експонатите трябва да бъдат получени до 23 февруари в ЦПЛР-ОДК - Перник. Награждаването на отличените в конкурса ще се състои на 1 март пред сградата на Градския универсален магазин (ГУМ) в Перник.

Изработените творби ще участват и в благотворителна изложба-базар от 28 февруари до 1 март. Средствата от нея ще бъдат вложени в облагородяване на градското пространство, предназначено за игра на деца. Базарът ще бъде придружен и от кратки презентации на артистични форми от ЦПЛР-ОДК. От 2 до 9 март изложбата ще бъде преместена във фоайето на институцията.

БТА припомня, че в миналогодишното издание на конкурса „Баба Марта бързала, мартеници вързала“ бяха получени двеста и три мартеници. Със събраните средства от продажбата на артикулите бяха подпомогнати приютите за животни в Перник. Благотворителната кампания се проведе в партньорство с Десето основно училище „Алеко Константинов“ Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини