Изненадващите думи на Папата за секса

Наскоро Ватикана бе разтърсена от скандал. Аржентинският кардинал, близък до папа Франциск, Виктор Мануел Фернандес, назначен на една от най-влиятелните позиции във Ватикана, се оказа автор на две книги с открито сексуално съдържание. Първо бе открита едната, а след това и втората, за която стана ясно, че включва глава, описваща разликите между мъжките и женските оргазми.

"Находката" разбира се, нямаше как да не разгневи консервативните кардинали, а Фернандес побърза да се защити с думите: "Със сигурност не бих написал това сега."

Самият папа Франциск явно също се е почувствал длъжен да отговори на своите консервативни критици.

По време на общата му аудиенция на площад "Свети Петър" папата е уточнил, че "сексуалното удоволствие е дар от Бога", но порнографията трябва да бъде избягвана.

Папата е казал още, че сексуалното удоволствие е нещо, което трябва да се цени, но е "подкопано от порнографията". Освен това той е на мнение, че удоволствието без връзка между двама души "може да генерира форми на пристрастяване".

"Трябва да защитаваме любовта. Победата срещу битката на похотта може да бъде начинание за цял живот", е допълнил Франциск.

Всъщност той далеч не за първи път говори за порнографията. През 2022 г. я определи като "дявол", като същевременно призна, че свещениците и монахините също гледат онлайн порно.

"Това е порок, който толкова много хора имат. Толкова много миряни, толкова много мирянки, а също и свещеници и монахини. Дяволът влиза оттам", бяха думите на папата.

Самият той обаче също е попадал в неловки ситуации. Една такава е от края на 2020 г., когато стана ясно, че официалният Instagram на папа Франциск е харесал снимка на бразилския модел Наталия Гарибото. Ватикана са били принудени да потърсят обяснения от Instagram, като няколко дни по-късно снимката е била отхаресана.

В крайна сметка заключението е, че харесването е дошло от Светия престол. The Guardian напомня, че официалният Instagram на папа Франциск, както и другите му профили в социалните медии, се управляват от екип от хора.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини