Кирил Стоев: Добрите новини за Община Радомир тепърва предстоят

КИРИЛ СТОЕВ: Добрите новини за Община Радомир тепърва предстоят
➡️11 МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ В ОБЩИНА РАДОМИР ЩЕ БЪДАТ САНИРАНИ със средства по процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I” в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, който се финансира от Европейския съюз. В първия етап на програмата за обновяване на частни жилищни сгради, всички разходи се поемат от европейския и държавен бюджет. В мерките за повишаване на енергийната ефективност за блокове 1 и 2 в жк НОЕ, блокове от 1, 2, 3, 4, 26, 27, 28 и 29 в жк „Гърляница“ и блокове 1, 2, 3 в жк „Мечта“ ще бъдат вложени близо 14 млн. лв.
➡️През януари 2024г. ще започне подписването на договорите с общините за предоставяне на средствата. Предстои да се обявят обществени поръчки за избор на изпълнители.
➡️Започваме целенасочена работа, за да може строително-монтажните работи на сградите, одобрени на етап I, да стартират още през строителния сезон на 2024г. Предстои да направим среща с домоуправителите, за да започнем реалната работа.
➡️Целта на мерките, които ще се изпълнят в двата етапа на процедурата, е енергийните характеристики на многофамилните жилищни сгради да бъдат подобрени и те да достигнат клас на енергопотребление В, както и намаляване на енергийното потребление.
➡️Що се касае за сградите, включени в резервния списък, има реална възможност част от тях да бъдат финансирани на втория етап и броят на санираните жилищни сгради да нарасне.
➡️Жилищните сгради, включени в резервния списък успешно са преминали оценяването, но за тях не достига финансиране и са подредени по реда на тяхното класиране.
🙂Добрите новини за Радомир тепърва предстоят!

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини