Полицията в Перник задържа двама непълнолетни за грабеж

Двама непълнолетни са задържани за грабеж в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за ограбена 55-годишна жена на ул. „Одеса“ в квартал Изток е подаден снощи, около 18:30 ч. на телефон 112. Потърпевшата била блъсната на земята от две момчета. Същите издърпали дамската ѝ чанта, в която имало лични документи, принадлежности и дребна сума пари.

Районът незабавно е блокиран от служители на Второ районно управление и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР - Перник.

Полицаите задържали двама тийнейджъри на 14 и 17-годишна възраст, съпричастни към извършеното престъпление. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Седемнадесетгодишният е познат на органите на реда. Наложена им е полицейска мярка по Закона за МВР за срок до 24 ч. Двамата се проверяват и за други подобни деяния, извършени на територията на областния град.

Образувано е бързо производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

БТА припомня, че през юни т.г. двама непълнолетни бяха задържани от органите на реда за грабеж над възрастна перничанка. Сред откраднатите вещи фигурираха мобилен телефон, дребна сума пари, лична и дебитна карти.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини