Изправят пред съда мъж за грабеж на жена в Перник

Окръжна прокуратура-Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 56 години за извършено от него, в условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

Около 14:00 часа, на 24 юни, обвиняемият вървял по улица „Христо Ботев“ в Перник, когато видял жена в двора на двуетажна къща. Доближил и я заговорил, а впоследствие продължил пътя си. Междувременно стопанката седнала да почива на градинска люлка.

Не след дълго обвиняемият се върнал и успял незабелязано да проникне в сутерена на чуждия дом. Претърсил мебелите и в едно от чекмеджетата на кухненския шкаф открил портфейла на жената. Тъкмо бил извадил от него парична сума в размер на 75 лева, когато се прибрала стопанката на имота.

Тя започнала да вика, а той със сила я изблъскал, след което безпрепятствено напуснал къщата. Впоследствие, в хода на разследване по образувано досъдебно производство, пострадалата по категоричен начин е разпознала обвиняемия, като лицето, извършило грабежа.

При огледа на местопрестъплението, от пода на сутерена са били иззети мирисови следи. Изготвената одорологична експертиза е установила, че същите са били оставени от него.

Предстои наказателното производство срещу многократно осъждания мъж да продължи в съда.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини