Мъж се изправя пред съда заради грабеж над жена

Районната прокуратура в Перник внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който през 2018 г.  се запознал с жена, с която впоследствие били във фактическо съжителство. Три години по-късно, поради чести конфликти, връзката им приключила и жената се преместила да живее в дома на баща си.

Въпреки че отношенията им били прекратени, обвиняемият продължил да я търси, предлагайки й да се сдобрят и отново да заживеят заедно.

Вечерта на 28.04.2021 г., в Перник, жената се прибирала от работа. Преди да излезе от автомобила жената била нападната от обвиняемия., който отворил предната врата и отправил спрямо нея обидни и нецензурни думи.

Той й нанесъл няколко удара с юмрук в областта на лицето и тялото, измъкнал я от колата и я повалил на земята. Продължил да й нанася удари с крака, след което издърпал от ръцете й дамската й чанта и избягал.

От извършената съдебномедицинска експертиза е установено, че в резултат на нанесените удари пострадалата е получила травматични увреждания в областта на главата и гърдите, както и мозъчно сътресение.

Стойността на отнетите от обвиняемия чужди вещи – чанта, портфейл, мобилен телефон, дистанционно управление и др., възлиза на 397 лева.

Мъжът е осъждан, като грабежът бил извършен от него в изпитателния срок по предходно наказателно дело срещу него.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

 

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини