В детската градина „Миньорче“ в Перник отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

С кратка беседа на тема пътна безопасност и раздаване на флаери, изработени от децата от детска градина „Миньорче“, в Перник беше отбелязан 19 ноември - Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. За това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Служители от сектор „Пътна полиция“ припомниха правилата за движение на децата и акцентираха върху правилното пресичане на пътното платно, използването на обезопасителни системи в автомобилите и необходимостта от светлоотразителни знаци по дрехите и раниците. След приключване на беседата подрастващите заедно с пътните полицаи раздадоха флаери на шофьорите, преминаващи по улица „Кракра“. Информационните материали включваха и призива на кампанията „Спри, детето пази! Бъдете толерантни на пътя, спасете човешки живот!".

От ОДМВР допълват, че инициативата продължава чрез засилен контрол на шофьори и пешеходци, както и с превантивни мероприятия с участието на деца и ученици.  

Статистиката сочи, че от началото на годината до настоящия момент в област Перник са настъпили общо 539 пътнотранспортни произшествия (ПТП), спрямо 526 за същия период на миналата година. Броят на тежките инциденти е 63. В резултат на произшествия до момента са загинали двама души или с 12 по-малко спрямо същия период на 2022 г. Ранени в резултат на произшествия са 68 души. През зимния период на предходната година са настъпили осем ПТП с пешеходци, при които няма загинали.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини